| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
eldoradogt
Pridružio: 03 Maj 2009 Poruke: 36 Lokacija: Zemun
|
Poslao: Ned Maj 03, 2009 9:04 pm Naslov: Gumenjak na moru ili reci |
|
|
Postovani,
Da li bi savetovali voznju gumenim camcem duzine 3.30m na moru, mislim najpre zbog stabilnosti, ako camac ima do 5ks motorni pogon. Mnogo puta sam slusao kako se na moru zadese iznenadni vetrovi koji prevrcu i daleko stabilnije camce.
Sa druge strane slusao sam i pricu oko virova na Dunavu, preko puta ratnog ostrva i sl. Koliko je generalno stabila voznja ovim gumenjakom?
Drugi deo mog pitanja se odnosi na dosadnu pricu oko registracije. Koliko bi ukupno iznosili svi troskovi, reda velicine, posto vidim da se to menja sad |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
drago

Pridružio: 16 Avg 2007 Poruke: 45 Lokacija: Lagos
|
Poslao: Uto Maj 05, 2009 6:06 pm Naslov: |
|
|
Eldorado,
sto se registracije tice, sa 5ks ne spadas u kategoriju da placas porez koji se najavljuje, tako da ce te registracija kostati reda 1000-1200din, a mozda i manje.
Mani se gumenjaka ako mozes da imas neki plasticni ili metalni camac i to da ima minimalno 4m, taj gumenjak je mali, pogotovo za more, mada tamo ih vidjam, i to najcesce sa roniocima koji nose boce pa se ne boje prevrtanja. A na Dunavu se bas retko vidjaju, to ti sve govori.
Pozdrav! _________________ Bez crva se ne hvata riba! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
micky
Pridružio: 13 Jul 2008 Poruke: 17
|
Poslao: Pon Maj 11, 2009 12:32 pm Naslov: |
|
|
Ja se vozikam po Dunavu u gumenjaku Za zezanje ponekad nije loshe ,mada ne preporucujem po loshem vremenu  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
micky
Pridružio: 13 Jul 2008 Poruke: 17
|
Poslao: Pon Maj 11, 2009 2:46 pm Naslov: |
|
|
Ja se vozikam po Dunavu u gumenjaku Za zezanje ponekad nije loshe ,mada ne preporucujem po loshem vremenu  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
butcherpo
Pridružio: 26 Apr 2007 Poruke: 3 Lokacija: N.Beograd
|
Poslao: Uto Maj 12, 2009 1:46 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav!Neznam o kom tipu camca se radi ali sto se tice dimenzija ne bih rekao da je to vojni desantni camac jer je bivsa JNA za svoju upotrebu radila samo dva tipa gumenjaka(DC-2 i DC-10).Drugo,a odnosi se na tvoje pitanje,ja sam na moru(auto-kamp Jaz)u vise navrata,doduse sa DC-10(5,30m) i motorom YAMAHA 10KS,do mile volje i u bukvalno svim uslovima testirao ovaj camac.Zakljucak je da je ovaj camac bez premca na moru. _________________ Veliki postovalac i zaljubljenik u reke i ljude oko nje.Ponosni vlasnik gumenog camca,[nauticar u pokusaju]. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
tibi
Pridružio: 12 Maj 2009 Poruke: 12 Lokacija: beograd
|
Poslao: Sub Maj 16, 2009 1:22 am Naslov: |
|
|
vozam prastari sport 320 nije bio na pacifiku,atlantiku,i sredozemnom moru crno,egejsko,i jadransko smo opajali skadarsko jezero i moravu oko ovcar banje sa tomosom 4.5 koji se raspao i dunav oko grocke pa do kostolca svuda sa njim sad uz johanson 6 ks mislim da nema puno dileme oko gumenjaka i sigurnosti svi spasilacki camci su gumenjaci jedino nisu za slabe motore traze min 8 do 15 ks i onda moras da vodis racuna o vetru talasi smetaju kad su mali jer prskaju pa se sav nakvasis |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Mika
Pridružio: 03 Feb 2009 Poruke: 51
|
Poslao: Sub Maj 16, 2009 9:57 am Naslov: |
|
|
Гумењаци су најбезбеднији чамци ако се правилно користе и одржавају. Са гумењаком 3.5м и 6кс сам се возио по таласима 3-4м високим без проблема.
Најчешћа грешка је вожња више људи од прописане носивости а "деца се не рачунају", јер гумењак то може да издржи. По безветрици и близу обале прођу али у случају невремена људи се успаниче и страдају. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Marko SKM

Pridružio: 18 Avg 2008 Poruke: 191
|
Poslao: Uto Maj 19, 2009 2:30 am Naslov: |
|
|
Ja imam takodje sportov gumenjak e sad koju oznaku ima ne znam samo znam da je teget boje i da su mu zavrsetci komora u spic kao kod maestrala za razliku od nekih sportovih camaca kojima se tupo zavrsavaju komore. Ima naglasenu kobilicu tako da je lako upravljiv ja licno na njemu koristim 12 ks i prezadovoljan sam lepo se upravlja podvozan je i jako lepo ide vozim ga na drini koja je brza i jaka i puna virova i nemam nikakvih problema sijem je uzduz i popreko pa cak i preko uzburkanih brzaka nemam nikakvih problema.
Mislim da su gumeni camci jedni od najstabilnijih i da neces imati problema na moru ma koliki da su talasi a pogotovo ne u priobalnoj voznji. Ja sam prosle godine kupio i gliser 4m X 1.6m i ja imam istu dilemu kao i ti pitam se koliko je bezbedno ici sa ovakvim plovilom na more i voziti ga na nekim relacijama na primer Tivat - plavi horizonti. Nadam se da neko od forumasa moze da mi da savet na ovu temu sto se tice reke imam dosta iskustva ali sto se tice mora slabo pa zato ocekujem pomoc od iskusnijih.
Evo i slika camca pa recite vase misljenje i savete
Hvala puno i pozdrav svima. _________________ Ko kaze da Srbija nema brodogradnju - www.argeryacht.com |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
vukvule
Pridružio: 27 Feb 2009 Poruke: 8
|
Poslao: Čet Maj 28, 2009 4:25 pm Naslov: |
|
|
| butcherpo :: | | Pozdrav!Neznam o kom tipu camca se radi ali sto se tice dimenzija ne bih rekao da je to vojni desantni camac jer je bivsa JNA za svoju upotrebu radila samo dva tipa gumenjaka(DC-2 i DC-10).Drugo,a odnosi se na tvoje pitanje,ja sam na moru(auto-kamp Jaz)u vise navrata,doduse sa DC-10(5,30m) i motorom YAMAHA 10KS,do mile volje i u bukvalno svim uslovima testirao ovaj camac.Zakljucak je da je ovaj camac bez premca na moru. |
konacno neko sa konkretnim informacijama o desantnim camcima bivse jna. zamolio bih te za karakteristike tog dc-2 jer vec duze vreme bezuspesno pokusavam da saznam bilo sta o njemu. svaki podatak(duzina,sirina,precnik tubusa,tezina) je dobrodosao. i naravno neka slika ako imas,unapred zahvaljujem. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
senior61
Pridružio: 06 Feb 2010 Poruke: 9 Lokacija: United State of Serbia
|
Poslao: Sub Feb 06, 2010 1:10 am Naslov: Mali DČ2 ! |
|
|
To je diverzantski gumeni čamac za dve osobe - vojnika sa opremom !
Ima dasku pozadi, i veoma je dobar !
Pod mu je od drvenih letvica povezanih sa trakama.
Bezbedan je, materijal je ekstra, ima 5. komora, duvanu kobilicu, ...
Ja ga imam i najverovatnije ću da ga prodajem, za moju porodicu i društvo je mali !
Na manje regate niz Drinu, nosi tri odrasle osobe, plus motor, bez problema.
Za višednevne regate, dve osobe, motor, stvari i opet ima prosatora.
Idealan čamac za ribolov !
Ako tražiš slike, poslaću ti ih rado ! _________________ Ajmo ljudi na vodu !!! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pecaros021
Pridružio: 12 Jun 2007 Poruke: 27 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pet Okt 08, 2010 7:15 pm Naslov: |
|
|
dali je još aktuelna prodaja gumenjaka _________________ rođen da peca osuđen da radi |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|