www.navodi.com forum www.navodi.com

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Tisa - Titel 2008
Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sledeci

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.navodi.com forum -> Na vodi
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Pera GARMIN

Pridružio: 10 Jan 2007

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 9:42 pm    Naslov: Tisa - Titel 2008 Odgovoriti sa citatom

Ne mislim da su ove naše plovidbe specijalne, pa da treba da se "pokazujemo" svima kao da smo učinili nešto posebno. Ali mislim da je dobro to što nas nekoliko koji redovno učestvujemo imamo malo "dara" ili barem ludosti da o tome pišemo i time prezentujemo reke u Srbiji i lepotu boravka na vodi...

Admin nas je najavio na naslovnoj strani sajta, vidim da se samo čeka ko će da počne...

Najavu regate povodom Dana Dunava (Beograd - Titel - Zrenjanin i nazad) smo iskoristili kao "povod" da brzinski isplaniramo kraći izlet do Tise. Slična meta kao "pravoj" regati, ali dan kasnije, sa manje km, a više kupanja...

Poznata ekipa, uz nekoliko novih članova i bez nekoliko starih je okupljanje počela u petak popodne, na gornjem špicu gornje Beljarice. Prvo veče su tu prenoćili Elpida, LudiOdVode, Dunja i po prvi put Dopefish (pasra sa "prozorima" i oblacima u kabini). Ja sam "malo" kasnio, ali sam ipak stigao da se uz Elpidu vežem pre kiše:

Dunja se žutom pertlom obesila na Elpidu, odmah pored "malog", zli jezici bi rekli da joj je tamo i mesto Smile A Elpida je visila na oborenom stablu, državši čvrsto na bokovima Dopefish i LudiOdVode. Kiša je počela kada sam se smestio u kokpit Elpide, a ja sam se samo zahvalno osmehnuo u pravcu neba... za dlaku pa da pokisnem ko miš.

Jutarnje buđenje u nekoliko slika, noć na vodi osvežava, ali se po licima vidi ko je koliko popio. Neko vina, neko vode, neko oboje...

Stigao je uskoro i Sale sa Okawangom, predimenzioniranim plovilom za pecanje. Iako zvuči neverovatno, ovaj "čamac" je namenjen upravo tom sportu, a vlasnik nam je na Titelskoj adi to i dokazao. Ali o tome kasnije... Kad ga pogledam na ovim slikama, brod mi liči na tele, a vlasnik na kauboja Smile Mislim da će se samnom složiti i svi obadi kod Belegiša:

Milica je prvu noć na vodi provela sasvim udobno, ali je prvo jutro morala da poteže "kanapče" njihove stare Honde kada se Ivan umorio.
Tek je Božina iskusna desnica uspela da probudi pospani motor. Vežbanje sa praznim akumulatorima na LudiOdVode daje rezultate:

Isplovljavanje ka Belegišu uz pratnju poljoprivredne avijacije koja je prskala komarce. Dunja i avion:

Juriiiiš!

Samo je Boža krenuo na pogrešnu stranu, da pokupi žene koje su nam se pridružile u subotu ujutru.
Stigli su nas na Dunavu, negde iznad Batajnice:

www.yastog.info
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
dima
Site Admin

Pridružio: 19 Jun 2006

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 9:53 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa krajnje je vreme bilo...
A šta je bilo posle? Nemojte da razvlačite ko špansku seriju.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Pera GARMIN

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 10:05 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ko je bio zna šta je bilo, ko nije bio neka čeka sledeću epizodu Smile
Šalim se naravno, ajde Božo, Ivane... dajte slike !
www.yastog.info
Nazad na vrh
IvanJ

Pridružio: 07 Jun 2008

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 11:03 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Hahaha!! Pera je lepo opisao dozivljaje, ali ono je trebalo doziveti i preziveti! Zaboravio je Bozin Aquaviva patent za gasenje zedji. Laughing

Druzenje, regata, pritoka (khm khm), Dunav, Tisa... sve je bilo savrseno i jedva cekam(o) opet!! Ovo je inace bila nasa prva regata, prva plovidba izvan Beograda, prvo druzenje. Smile Dopefish je video sveta! Razz

Na zalost, ja cu u slikama biti najsporiji posto sam sve radio u RAW formatu, sto trazi obradu svake ponaosob. Shocked
Dopefisherka

Pridružio: 30 Jun 2008

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 11:05 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Hvala, Pero.
Prvo sam morala da se iščistim od Akva Vive, kako bih mogla pristupiti usredsređenom pisanju poruke. Razz
Elem, ja sam kao domaćica broda imala mnogo posla, te nisam imala previše vremena za fotografisanje, a i nisam htela da vam se mešam u pos'o. Wink
Evo mog skromnog doprinosa.

Kada smo krenuli, vreme nije baš obećavalo. Ipak, to je probudilo naš uspavani avanturistički duh.

Nakon što su munje dobro iskusile moj prag tolerancije, nakon ušuškanog i čvrstog sna uz škripanje na uvce sa Elpide i klasične jutarnje opravke motora, krenuli smo na krstarenje Dunavom.

A evo i još jednog razloga da imate ženu na brodu. Nadoknadiće vaše nedostatke.

Postoje velike pauze u mom fotkanju, jer je usput bilo toliko lepih stvari, da mi je bilo gre'ota da trošim vreme na slikanje. Ja sam uživala, a slikali su drugi. Wink

Mirniji predeo za fotkanje bila je Tisa. Oči su me zabolele od zelene boje.

Posle promocije prozora, sada predstavljamo našu novu tendu. Služila je svrsi.

I na kraju moram da kažem da mi je bilo predivno, potpuno nesvakidašnje i da sam se toliko navukla na reku da ćete me sada teško zbaciti sa iste. Odavno se nisam toliko opustila i imala priliku da se družim sa tako posebnim ljudima. Svima vam puno hvala! Very Happy
Nazad na vrh
Dopefisherka

PorukaPoslao: Pon Jun 30, 2008 11:08 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pero, levica je u pitanju. Boža je levom upalio Hondu! Wink
Nazad na vrh
IvanJ

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 1:51 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ucesnici regate:

... ostatak fotki snimam na cede i kasetu. Smile
bozza

Pridružio: 09 Mar 2007

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 10:11 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Prvo ispravke:

1. Ako se govori o ucesnicima regate, mora da na spisak dodje i "mali" cisto da Elpida ima sa cime da se igra kada joj je dosasno.

2. Ako se ovo druzenje vec naziva regata, a Ljuba i Dima ne krenu, onda neka im je na volju da objasnjavaju clanovima foruma zasto ovakva desavanja kriju od ociju javnosti, dok su u pripremnoj fazi. Very Happy
(ujedno im i veliko hvala za brigu koju su pokazali prema nama dok je u petak vece besnelo nevreme nad Beogradom!)

3. Honda se opirala i Milici...a ne samo Bozinoj levici...

3. Pre nocenja na Beljarici gornjoj, mi sa "pritoke" smo stigli da se i okupamo za razliku od posade Dunje koja dolazi po mraku pa onda "visi" na Elpidi posto su sva parking mesta vec zauzeta...

...dok Elpida upraznjava omiljenu disciplinu "besnja" o granu...i proveru staticke i i dnamicke moci svog prednjeg veza...

4.Na slici skoljke, pise TISA, ali mislim da se posadi Dopefish-a moze oprostiti, prva im je duza plovidba a rec je o Belegiskoj Adi, a evo kako je fotka nastala...(bar su godinu pogodili!)

bozza

Pridružio: 09 Mar 2007

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 10:21 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Da ne zaboravim da rastumacim ono oko pravaca i smerova...
Dok neki krenuse uzvodno, neki su morali da se vracaju do Zemuna i ukrcaju nezniji pol koji je prethodne noci bio na psihickim pripremama za predstojecu prvu noc na plovilima i vodi.
Veliko hvala i Caletu sa Nautec-a za dozvolu pristajanja na definitivno najuredjeniju marinu ovog dela Dunava a i za malo struje koju smo tom prilikom "ukrali"!

Do Belegiskih Ada (1197 km) je vec sve postalo jasno, jak i brz Dunav je nekome oborio brzinu a nekome povecao potrosnju, ipak vredelo je.
Predivni pescani sprudovi su nam "oduzeli" par narednih sati...

..i dozvolili muskima da u vodi do kolena, sa zauzetim rukama, prodiskutuju o svemu i svacemu.
Po delimicnoj pocrnelosti Saletovih ruku zakljucite koliko je vredno morao da radi za svoj "pecaroski camac"... Very Happy

Prosecna brzina deplasmanaca uz Dunav je padala i na 5-6 km/h, ali se to nije pokazalo kao neki problem i za najslabije plovilo iz druzine - Pasaru sa 7,5 ks na krmi.
Ipak, dobra strana ove brze vode je sto je palo i rodjendansko obecanje!
Milice, Cekamo! Rolling Eyes

Carolija predivnog peska na Belegiskim Adama je ta sto se konfiguracija dna menja iz dana u dan pa se nama desilo da je pramac blago nasukan a na krmi preko 2 metra dubine!.
Sa druge strane spruda - nekoliko stotina metara plicaka do kolena, idealnog za odbojku, setnju ili jednostavno lezanje u bistroj vodi.

Sto se plovidbe ovim delom tice, iznenadjenja na ovom delu su uvek moguca, zato oprezno i drzite se bova - jasnih obelezja plovnog puta-tu je uvek dovoljno i duboko i siroko. Po svaku cenu izbegavajte plovidbu izmedju dve manje Ade - to prepustite mestanima.

Pohvala i novoj verziji (1.7) mape SCG Route koja je sada pored osovine plovnog puta unela i granice istog, a i skoro sve podvodne utvrde - napere.
Dopefisherka

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 10:47 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Koliko lepih slika ovde ima... Mislim da su najlepše one sa Belegiške ade. Prosto mame poglede. Razz

Ivan je već počeo da bira rođendanski poklon, a ja sam zasukla rukave i više nego Sale da bih zaradila za Hondicu 9.9. Btw. nisam rekla za koji rođendan će dobiti istu. Twisted Evil
Nazad na vrh
IvanJ

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 12:29 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

c,c, bozzo... nisi morao da odas kako i gde je nastala fotka skoljke, to ide u behind-the-scenes verziji na DVDu. Very Happy

Evo jos 2 sa Belegijskih ada:

Sasa_1979

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 12:39 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Zaista lepe slike.Potrudicu se da postavim slike, koje nisu toliko atraktivne, ali mislim da zasluzuju paznju.Dosta vremena provodim na reci Tisi, tacnije u Molu na 100km.Zao mi je, sto nisam uspeo da ovekovecim cvetanje Tise, taj jedinstveni fenomen.Medjutim, u Molu i Adi nije bilo toliko Tiskog cveta.Potez Kanjiza-Novi Knezevac je bio pun Tiskog cveta, jer je voda tamo cistija.Vec nizvodno od Sente se sve menja, zbog industrije.Nemojmo zaboraviti proslogodisnji pomor riba, gde me je dusa bolela od prizora, kao i sve prave ljubitelje vode i prirode.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
aleksiades

Pridružio: 02 Sep 2007

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 7:56 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Bravo!
5+ za reportažu, 5- za slike... dajte još da popravite ocenu Wink
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Avram

Pridružio: 16 Maj 2007

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 9:38 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Svaka cast! Uzivam dok gledam ove fotke i nadam se da cu vam se uskoro pridruziti jer je spanker skoro gotov. Ove slike pokazuju sta je ustvari sustina nasih prica na ovom forumu o samogradnji,motorima,restauracijama,popravkama... Very Happy
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Pera GARMIN

PorukaPoslao: Uto Jul 01, 2008 10:56 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Da se vratimo hronologiji događaja...

Preskočili smo prolazak pored nekoliko interesantnih prizora.
Sprud kod Batajnice, jako primamljivo mesto za kupanje

I Beach Bar koji je na žalost bio zatvoren:

Crkva u Starim Banovcima:

Svinjac na levoj obali i svinjari u akciji:

A onda dolazak na Belegiš. Dunja i Dopefish su išli malo sporije, ostali su se već nasukali na sprud što je iz daljine izgledalo jako čudno. U prvom trenutku mi se učinilo kao da se sidre na sred Dunava. A pogled kroz dvogled je otkrio ljude koji šetaju oko čamaca ?!?! Poziv preko stanice je sve pojasnio. Dubina sa 10 metara opada do nule u samo 180 metara:

Sidro na suvom, kobilice u vodi:

A posade na kupanju... Turske "špagete" je vredelo donositi sa letovanja, svima su bile interesantne igračke:

Boža je ubrzo komandovao "Doručak!" pa su se za tren sve zahile preselile na elpidu:

Teška srca smo se odvojili od spruda. LudiOdVode je otišao u inspekciju gornjeg špica, a mi se uputismo lagano uzvodno, evo još nekoliko pejzaža.

Crkva u Surduku:

Krave u šetnji:

Dok smo se mi sa deplasmancima borili sa jakim Dunavom, ovi "gliseraši" Smile su se rasipali gorivom... da li su se trkali ili pozirali jedan drugome:

Boža je pustio da ga Tamara dobro navoza, a on je samo gledao u svoja stopala:

Oko 17h stigosmo do ušća, što se na ovom Garminu 278 lepo vidi:

...nastaviće se...
www.yastog.info
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.navodi.com forum -> Na vodi Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sledeci
Strana 1 od 4

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu