DOBRA VEST ZA RIBOLOVCE: Pecenje po lanjskim cenama

NA_VODI_pecanje01U Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine” počela je prodaja dozvola za rekreativni ribolov za 2018. godinu po lanjskim cenama.

Tako je godišnja dozvola za seniore 6.000 dinara, dok je cena jednodnevne dozvole 1.000 dinara, a višednevne (do sedam dana) 2.000 dinara.

Jedinstvene godišnje dozvole za rekreativni ribolov koje se mogu kupiti kod JVP „Vode Vojvodine“ važe na području Srbije, osim na teritoriji zaštićenih prirodnih dobara, gde važe posebne dozvole.

Zainteresovani mogu kupiti i godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području za Park prirode „Jegrička” i za Park prirode „Beljanska bara”, a cena ovih dozvola je 4.000 dinara. Za svaki park prirode važi posebna dozvola.

Po cenama nepromenjenim u odnosu na prošlogodišnje, u JVP „Vode Vojvodine” mogu da se kupe i dozvole za privredni ribolov, koje važe na deonici Dunava od Bačke Palanke do Beške. Cena godišnje dozvole za privredni ribolov je 120.000 dinara, a godišnja dozvola za privredni ribolov bućkom košta 30.000 dinara.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ribarstvo i putem telefona 021/ 488-1-575.

Godišnja dozvola za osobe starije od 65 godina, lica sa telesnim oštećenjem od 60 -79 procenata, kao i za žene je 3.000 dinara. Godišnja dozvola po ceni od 600 dinara namenjena je osobama sa telesnim oštećenjima od 80 procenata i više, lica sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide i civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60 i više procenata i za mlađe od 18 godina.

Kupovinom dozvole u JVP „Voda Vojvodine” ribolovci mogu računati na opremljenu ribočuvarsku službu i na uređena mesta i piste za ribolov. Kao i prethodnih godina, dozvole u JVP „Vode Vojvodine” mogu se kupiti uz brojne pogodnosti, preko sindikata i drugih organizacija, a omogućeno je odloženo ili plaćanje na više rata.

Izvor: Dnevnik.rs