Temperatura ide u minus, imaćemo ledene dane, sneg i jaku Košavu

NA_VODI_zima_led04Od kako je kalenarski počela zima, tek sada nas, po prvi put, očekuju temperature ispod nule. Sneg, ledeni dani i jaka košava, vremenske su prilike za narednih nekoliko dana.

Najhladnije će biti u Timočkoj Krajni, gde se očekuje i nekoliko ledenih dana, kada temperatura ni tokom dana neće biti iznad nule.

Sneg se očekuje u južnom i centralnom delu zemlje, dok će jaka košava duvati u Beogradu i Vojvodini.

- Tokom noći sneg će početi da pada u Timočkoj Krajni, a u nedelju bi se zabelelo i u centralnim i južnim krajevima zemlje. Na planinama će, takođe, padati sneg. Jedino gde će ostati suvo su Beograd i Vojvodina, ali će tu duvati jaka košava i to najmanje šest dana u kontinuitetu – objašnjava Slobodon Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temepratura će biti u postepenom padu. U nedelju će biti oko 0 stepeni, dok se Zaječaru, Boru, Negotinu, Majdanpeku i celoj istočnoj Srbiji očekuje nekoliko ledenih dana, kada će temperatura biti stalno u minusu.

I u Beogradu i Vojvodini će temperatura biti oko nule, ali zbog jakog vetra subjektivni osećaj će biti da je još hladnije.

- Sredinom sledeće nedelje očekuje se kratkotrajni porast temperature, pa bi u sredu maksimalna temperatura mogla da bude od 5 do 10 stepeni Celzijusa. Ali takvo vreme bi se samo na kratko zadržalo, jer se već od 20. januara ponovo očekuju ledeni dani, kada bi maksimalna temperatura mogla da bude i do minus 2 stepena – kaže Sovilj.

Izvor: BLIC