Koliko je realan projekat kanal od Dunava do Soluna

na-vodi_kanal-Dunav-SolunPosle gotovo četiri godine, u javnosti se ponovo govori o gradnji kanala Dunav–Morava–Vardar–Solun, a ovoga puta to pokreće Makedonija. Makedonski predsednik Ivanov kaže da je tu ideju već predočio srpskom predsedniku i grčkom premijeru. Može li makedonska inicijativa da pokrene tu investiciju?

Makedonski predsednik već je pozvao Vladu u Skoplju da za vodni put Dunav–Morava–Vardar i dalje do Soluna, sa Srbijom i Grčkom formira radnu grupu. Investicija bi, ocenjuje, obogatila i ekonomske i političke odnose triju zemlja.

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov kaže da nema bolje mere izgradnje poverenja u regionu od izgradnje balkanskog kanala Dunav–Morava–Vardar.

„Taj kanal će zauvek promeniti naš region i poboljšati život naših građana“, istakao je Ivanov.

Projekat je u Srbiji pokrenuo bivši ministar Milan Bačević, a studija koju je našoj zemlji poklonila kineska korporacija „Čajna gezuba“ pokazuje opravdanost te investicije. Ideja o gradnji kanala je ipak daleko od ostvarivanja, jer je vrlo skupa. Međutim, treba imati na umu da je Kina kupila luku Pirej i ubrzano razvija projekat „Put svile“.

Ljubodrag Savić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kaže da sami ne možemo da gradimo i da se nikada ne može isplatiti.

„Ako bi Kina ili neka druga velika zemlja ušla u igru, to može biti interesantno. Ali ako računamo sa Kinom, ono što većini naših građana izgleda kao Skadar na Moravi, postaje vrlo aktuelno i moguće izvodljivo“, istakao je Savić.

Stručnjaci ističu višestruke koristi tog vodnog puta: pokrenuo bi privredu, vodni saobraćaj, rešio navodnjavanje i priobalje u toku Morave.

„Ovaj vodni put bi uredio Srbiju i rešio jedan od najvećih problema koji postoje u Srbiji – poplave“, kaže Krsto Pašković iz Svetskog udruženja za kontinentalne vodne puteve.

Koliko ovo može biti realan projekat ako se zna da ni Morava ni Vardar nemaju dovoljno široko korito za plovidbu?

„Da li znate da se na širini od 1,80 metara plovi, postoje plovila koja prevoze i naftu i ugalj i ostalu robu na tim kanalima Engleske. Prema tome, ta priče da nama trebaju širine vodnih puteva – to nije tačno“, istakao je Pašković.

Ipak, kanal koji bi povezao Srbiju, Makedoniju i Grčku za sada ostaje samo idejni projekat.

Izvor: RTS