Brod u boci, napravljen od LEGO kockica

NA_VODI_lego_brod02Oduvek ste hteli imati brod u boci ili ga pokušati sami napraviti, a niste imali prilike? Sada je to moguće uz novi „LEGO Ideas“ koji nastavlja osmišljavati nautički program i predstavlja „Brod u boci“.

Njegov tvorac Jake Sadovich bio je inspirisan stvarnim brodom u boci koji je izgradio nekoliko godina ranije, pa je odlučio izgraditi repliku u LEGO kockicama. Njegova kreacija postigla je potrebnih 10.000 glasova za „LEGO Ideas“ tako da sada svaki poklonik i strastveni ljubitelj, širom sveta popularnih kockica ima mogućnost zaigrati se njima i ostvariti svoje dečje snove i izgraditi mali brod u boci.

Boca verno dočarava pravu staklenu bocu novim elementom koji izgleda kao da je spojen voskom, a dojam mora upotpunjuje 280 prozirno-plavih kockica koje se slažu na dno boce.

Brod ima uzdignutu palubu na krmi, odjeljak za kapetana, šest topova, tri jarbola, pravu osmatračnicu na vrhu glavnog jarbola, jedra i brodsku zastavu.

Postolje sadrži pločicu s imenom broda “Leviathan”, ugrađeni “kompas” (nefunkcionalan) s detaljnom ružom vetrova i zlatnom iglom, dva globusa i detalje zakivaca zlatne boje.

Sama boca ima dimenzije 10cm x 31cm x 10cm, dok brod unutar nje dolazi u veličini 8cm x 14cm x 5cm.

LEGO set uključuje knjižicu s uputstvom za sklapanje i informacije o kreatoru Jakeu Sadovichu i LEGO dizajnerima.

Igračka, koja će se u februaru naći na policama LEGO prodavaonica, prikladna je za decu stariju od 12 godina, ali gornje doba nije ograničeno jer, kako znamo, u LEGO kockicama uživaju i oni koji su odavno prošli dečje doba, mladost pa i odraslo doba.

Portal NA VODI