Ada Huja kao Bermudski trougao, a nadležne službe ništa ne preduzimaju

NA_VODI_ada_huja03Nakon nesreće koja se dogodila pre dva dana na Adi Huji, kada su muškarac i devojka kolima uleteli u Dunav, postavlja se pitanje zašto nikako da se ogradi prostor između šetališta i reke kako bi nesreće koje su se ovde dešavale konačno prestale da se ponavljaju.

Troje mladih poginulo je u novembru 2014. godine, kada je automobil na Adi Huji, na mestu gde se put završavao, ali gde nijedna oznaka na to nije ukazivala, sleteo pravo u Dunav. Ubrzo se na istom mestu dogodila još jedna nesreća sa troje povređenih.

Krivima su proglašeni vozači, a zaduženi za održavanje i obeležavanje puteva nikada nisu ni pozvani na odgovornost. Put je ubrzo zatvoren, te je sada zabranjeno voziti tuda, ali deo između reke i šetališta kojim automobili prolaze i dalje je ostao bez zaštitne ograde. Samo jedna bankina postoji na tom mestu, a duga je svega oko 200 metara.

 

NA_VODI_ada_huja01Ljudi koji ovuda svakoga dana šetaju kažu da su nekoliko puta pisali peticije da se zabrani prolazak automobila ovim putem.

- Previše je opasno da ovuda prolaze automobili. Prvo što nema zaštitne ograde, a drugo što tu ima pešaka pa nema dovoljno mesta da se pešaci sklanjaju kada automobili prolaze. Ipak, niko godinama ne odgovara na naše molbe, i evo šta se desilo – kažu šetači nakon najnovijeg incidenta.

Izvor: BLIC
Foto: Blic & Telegraf