Okeanima će kružiti moderni kruzeri, o čijem luksuzu običan čovek može samo da sanja (VIDEO)

NA_VODI_kruzer02Supermoderni luksuzni kruzeri, koji se grade za kompaniju MSC, biće veći od trenutno najvećeg broda „Seaside“ i predstavljeni su u vidu projekta tokom prošlog meseca u italijanskom brodogradilištu Finkantjeri u Monfalkoneu.

Oba broda će biti veća od MSC Seaside: biće dugi 339 metara, imaće više kabina i moći će da prime čak 5.646 putnika. Osim toga, biće opremljeni najsavremenijom tehnologijom za zaštitu okoline koja zadovoljava najstrože standarde.

Inače, MSC Seaside je jedinstven po šetalištu pored mora (širem nego na bilo kom drugom brodu na svetu), koje se prostire celom dužinom broda (323 metara), a duž koga se nalazi niz barova i restorana. Providno stakleno dno stvara utisak “hodanja po vodi”.

Na 16. palubi nalazi se staza sa staklenim dnom (Most uzdaha), koja pruža putnicima dosada neviđeni pogled sa visine od 40 metara, a tu su i dva panoramska lifta s pogledom od 360 stepeni.

Više od 75 odsto kabina, kapaciteta 5.119 putnika, ima pogled na okean, uključujući i odeljak s prilagodljivim modularnim kabinama, koje mogu da prime i do deset gostiju.

Novi kruzeri će imati akvapark sa pet atrakcija, među kojima su i tobogani za spuštanje na dasci dugi 160 metara, žičara za skijanje na vodi duga 160 metara, staza za kuglanje, interaktivni petodimenzionalni bioskop i simulator trka Formule 1.

Brodovi će biti opremljeni “pametnim” karakteristikama, kao što su digitalni navigator, koji omogućava gostima da se snađu na brodu i saznaju relevatne informacije o različitim delovima broda, mogućnost virtuelnog izleta na obalu, interaktivni foto zidovi, digitalne narukvice za daljinsku kontrolu uređaja na brodu i lociranje kako bi roditelji mogli da nađu decu ukoliko se izgube.

 

Izvor: Telegraph.co.uk