Biodizel nije pravo ekološko gorivo, i lažno je rešenje za klimatske probleme

NA_VODI_bio_dizel01Grupa od 177 holandskih naučnika potpisala je pismo, u kojem se od Holandije traži da podrži odustajanje od potrošnje biogoriva na evropskom nivou. Oni smatraju da je biogorivo „lažno rešenje za klimatske probleme“.

Naučnici se pozivaju na istraživanje urađeno za račun Evropske komisije koje je pokazalo da biodizel proizveden od poljoprivrednih kultura u proseku ima 1,8 puta veći negativan uticaj na klimu od dizela od fosilnog goriva, čak i „tri puta veći u slučaju biodizela od palminog ulja“.

Biodizel čini 80% biogoriva koje se upotrebi u Evropskoj uniji a trećina je od palminog ulja pa su vozači automobila i kamiona najveći potrošači palminog ulja u bloku.

Preostalih 20% predstavlja bioetanol koji se uglavnom pravi od „domaćih“ kultura, poput šećerne repe i pšenice.

Pored uticaja na klimatske promene, naučnici kritikuju politiku biogoriva EU i zbog uništavanja staništa i gubitaka u biodiverzitetu, smanjenja otpornosti područja na klimatske promene, potkopavanja bezbednosti u hrani i povećanja cena, kao i zbog koncentracije zemljišta u rukama multinacionalnih kompanija na račun malih poljoprivrednih proizvođača.

„Ukratko, mešavina ulja od useva za gorivo zasniva se na pretpostavci da će to doprineti mnogo održivijem korišćenju goriva ali je to zapravo prouzrokovalo ekološku i socijalnu degradaciju“, napisali su naučnici.

„Ta politika služi kao veo koji pokriva rizike povezane sa fosilnim gorivom i nudi lažno rešenje za naše energetske potrebe“, istakli su holandski naučnici.

Potpisnici pisma pozvali su holandsku vladu da prizna štetu koju pravi politika u sektoru biogoriva EU i da se pismeno obaveže da će se od nje odustati u EU Agendi održivog razvoja 2030.

EU je direktivom o obnovljivoj energiji 2009. ohrabrila mešanje fosilnog i biogoriva u želji da smanji emisiju gasova sa efektima staklene bašte u sektoru transporta. Sada je limit za biogorivo u energetskom miksu transportnog sektora 7%.

Međutim, istraživanja efekata promene namene zemljišta zbog proizvodnje biogoriva, posebno biodizela, pokazala su da su u mnogim slučajevima oni ukupno gledano gori po klimu od fosilnog goriva.

Prema predlogu za izmenu direktive za period 2021-2030, EU treba da smanji limit za biogorivo u transportnom sektoru na 3,8%. Taj predlog trenutno „krči put“ kroz Evropski parlament pre pregovora između Evropske komisije, Parlamenta i Saveta.

Prema holandskim naučnicima, ta pozicija nije dovoljno jaka. Oni u pismu svojoj vladi zahtevaju da se Amsterdam „obaveže da se gorivo iz poljoprivrednih kultura neće naći u evropskoj Agendi održivog razvoja 2030″.

Vlade EU budućnost biogoriva razmatraće na sastanku Saveta ministara EU za energetiku 18. decembra.

Izvor: EURACTIV