Za samo 12 sati vodostaj Morače porastao 4 metra

NA_VODI_moraca02Obilne padavine posljednja dva dana uticale su na porast vodostaja reka u Crnoj gori, i to za nekoliko metara.

Naime, meteorolozi kažu da je ipak najviše kiše palo u Podgorici, dok je, kako je kazao Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević, najmanje kiše palo na krajnjem jugoistoku i severoistoku zemlje.

„Od preksinoć do juče u 13 sati u Podgorici je palo 130 litara kiše po metru kvadratnom, na Cetinju 80 litara, na Žabljaku 70 litara, dok je najmanje kiše palo na krajnjem jugoistoku i severoistoku Crne Gore, pa je u Baru palo tri litra po metru kvadratnom, a u Ulcinju i Rožajama svega po litar na metar kvadratni kiše”, kazao je Pavićević.

Od ponoći pa do juče u 14 sati, ističe, vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

„Padavina će biti i u utorak i sredu ali ne ovog intenziteta, a u višim planinskim predelima na severu, iznad 1.400 metara nadmorske visine, padaće sneg i susnežica. Drugi deo sedmice obeležiće lepše vreme, suvo i relativno toplo”, kazao je Pavićević.

Izvor: RTCG