Stakleni most na visini od 1.100 metara pucao pod nogama turista!? (VIDEO)

Berza_NA_VODI_stakleni_most02Možete li da zamislite kako biste se osećali da hodate po staklenom mostu, na velikoj visini, u trenutku kada staklo počinje da puca pod vašim nogama? Verovatno bi vas „drmnula srčka“ na licu mesta.

Na Internetu se pojavio snimak staklenog mosta u Kini, po kome hoda grupa turista. Most je postavljen na visini od 1.179 metara iznad nivoa mora.

U jednom trenutku pod počinje da puca i vodič grupe u šoku pada na kolena, dok pukotine pod njim postaju sve veće i veće. Ova zastrašujuća scena odigrala se na planinama Taihang u kineskoj pokrajini Hebej.

Nakon što je snimak nastao, oglasili su se i zvaničnici koji su, uz izvinjenje, objasnili da staklo koje puca, u stvari, predstavlja „provokaciju“ za posetice.

Staza je, naime, tako napravljena da su manji fragmenti stakla postavljeni između slojeva staklenih ploča, pa kada se hoda po tom delu staze, staklo proizvodi zvuk i izgleda kao da se lomi pod nogama.

Iako je video-snimak izazvao mnogo negativnih reakcija korisnika društvenih mreža u Kini, nadležni nemaju nameru da zamene ove ploče, jer žele, kako kažu, da ljudi dođu i da sami dožive taj „horor“.

 

Portal NA VODI