Današnji dan će biti vedar, ali veoma hladan

na-vodi_dunav-magla-darko-veselinovicPrema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije tokom dana se na području cele zemlje predviđa mraz i magla mestimično, a tokom dana pretežno sunčano.

Na istoku i jugoistoku ujutru i pre podne još ponegde sa snegom. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistocni.

Jutarnja temperatura od -5°C na severu do 2°C na jugu i istoku, a najvisa dnevna od 3°C do 7°C.

Inače, tokom noći i sutra ujutru predviđeno je oblačno vreme, mestimično sa snegom u zapadnoj, juznoj i istočnoj Srbiji uz stvaranje snežnog pokrivača, u nižim predelima od 10 do 15 cm, a na planinama i preko 20 cm. Tokom noći i sutra ujutru više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku.

U Beogradu će ujutru na širem područja grada biti mraza i magle, tokom dana pretezno sunčano. Duvaće slab i umeren vetar, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2°C do 0°C, najvisa dnevna oko 5°C.

U sredu jutro hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana pretežno sunčano. U četvrtak i petak novo prolazno naoblačenje sa kišom, u planinama sa snegom. Za vikend suvo i hladno.

Izvor: RHMZ