Žena uhvatila ajkulu golim rukama, a onda joj spasila život (VIDEO)

NA_VODI_ajkula_Melissa_Hatheier01Australijanka se nakratko proslavila na Internetu, kada se pojavio snimak u kome ona nonšalantno podiže ajkulu i vraća je u more.

Agentkinja za nekretnine Merisa Hetjer, trenutno poznatija kao „rvačica s ajkulama“ pravi je hit na društvenim mrežama.

Melisa je tokom plivanja u prirodnom bazenu Oak Park, u predgrađu Sidneja, naletela na bakarnu ajkulu koju je odlučila da spase i vrati je u okean.

Još je zanimljivije da je njena ćerka snimala video u kome se na trenutak njena majka rve sa ajkulom, da napomenemo – golim rukama, a onda je prebacuje preko bazena i vraća u more. Iznenađena je količinom pažnje koju je dobila širom sveta.

“Jednostavno sam htela da uhvatim ajkulicu. Da je bila odrasla ajkula u pitanju, ne bih to nikada uradila“, rekla je i dodala da joj je bilo žao kada ju je videla da lupa glavom o stenu od stresa i dezorijentacije.

“Uhvatila sam je za vrat kako ne bi mogla da se okrene i ugrize me. Nije bila toliko teška, ali njena koža je bila veoma gruba, kao šmirgla. Bacila sam je preko ivice i videla kako je otplivala“, rekla je.

Inače, ova vrsta ajkula može biti jako agresivna ako je gladna, a više puta godišnje je u Sidneju zabeležen napad ove vrste na ljude.

 

Izvor: The Telegraph