Tri ajkule na ulicama Majamija posle uragana, istina ili laž (VIDEO)

NA_VODI_majami_ajkula02Sablasni snimak je protutnjao društvenim mrežama kao i uragan, od kog se posledice tek počinju da osećaju.

Jedan od snimaka „američke apokalipse“ posle uragana koji su protutnjali ovim delom planete je izazvao veliku pažnju medija u poslednjih nedelja. Međutim, vreme je da više ne prepuštamo društvenim mrežama da nam kroje svest, jer je prava istina o snimku „tri ajkule usred Majamija“ potpuno drugačija.

Na snimku se vide tri objekta koja svojim vrhovima podsećaju na peraja ajkule, što dodatno deluje sablasno jer je video zabeležen u trenutku najvećeg potopa posle uragana Irme.

Korisnici društvenih mreža su poveli veliku diskusiju da li je uopšte moguće da se ove nemani nađu na ulicama Majamija, i da li je snimak autentičan. Mnogi su najavili pravu invaziju ajkula posle nezapamćenog nevremena.

- Snimao sam ova tri objekta koja su plutala poplavljenom ulicom u Majamiju koja izgledaju kao ajkule. Molim vas napišete u komentarima da li mislite da je realno da su ovo zaista prave ajkule – napisao je autor snimka.

Neki su tvrdili da je ovo istina i da deluje realno, i čak upoređivali sa situacijom u Brizbejnu gde su ajkule bile potpuno dislocirane kod terena za golf i nastavile tamo da žive.

Drugi su izneli i neoborivu činjenicu da ajkule inače ne plivaju zajedno, ali naravno da su se pojavili i oni koji su izuzetak objasnili kao posledicu prirodne katastrofe.

Na stanici FEMA, postoji spisak glasina o uraganu Irma, i ova priča o ajkulama se tamo ne nalazi. Ali jednostavno, scenario „Šarknado“ nije moguć u ovoj situaciji.

Inače, „Šarknado“ ili „Tornado ajkula“ je film sa bizarnom radnjom – obale SAD pogađa razorni tornado, koji dolazi sa okeana, a sa sobom nosi sve što mu je na putu, uključujući ajkule, koje padaju po gradovima i jedu ljude!

Stručnjaci su jasno saopštili da su ribe osetljive na promenu vazdušnog pritiska tokom oluje i da po pravilu idu u veće dubine kako bi bile bezbednije.

- Većini životinja će proraditi prirodni instikt i one će otići – rekao je direktor Laboratorije za jakule na kalifornijskom državnom univerzitetu.

 

Portal NA VODI