Srbiji od danas prete obilne padavine

NA_VODI_kisa01Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do ponedeljka, 9. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, upozorenje na obilnije padavine odnosi se na period od danas do 9. oktobra.

U subotu, kako se navodi, u centralnim i južnim krajevima i većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše, na jugu oko 40 mm za 24 sata, lokalno i više.

Na visokim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva, a tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje.

I u Beogradu će danas biti oblačno, hladno, povremeno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja – od 13°C do 15°C.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, u subotu se očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa vlažnim snegom.

U južnim i centralnim krajevima zemlje očekuju se obilnije padavine, u višim planinama formiranje snežnog pokrivača. Na severu krajem dana prestanak padavina.

U nedelju u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije.

Samo će se na jugu i istoku zadržati oblačno, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Posle podne i krajem dana i u ovim krajevima očekuje se prestanak padavina.

Tokom naredne sedmice, biće promenljivo oblačno sa čestim prolaznim naoblačenjima koja će mestimično uslovljavati kišu.

Temperatura ispod, od sredine sedmice oko prosečnih vrednosti.

Izvor: RHMZ