Nova ponuda marine na Dunavu u Apatinu

NA_VODI_marina_apatin01U nameri da se turistička ponuda proširi i da tokom cele godine a ne samo leti, turisti borave na Dunavu, osmišljen je „Pecaroški dan” – nova ponuda Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin.

„Nudimo pecarošima smeštaj u osam dvokrevetnih apartmana, čamce za iznajmljivanje i pecanje sa ili bez vodiča, i za njih obezbeđujemo dozvolu za plovidbu duž Dunava od „Vode Vojvodine”.

Uz apartmane u marini je i restoran gde pecaroši mogu da se hrane, ukoliko žele. Cena aražmana „Pecaroški dan” tokom vikenda staje po osobi 10.000 dinara, za dve osobe je 14.000 dinara i za tri 16.000 dinara“, kaže v.d. direktorka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Ljiljana Krec i dodaje da su ovde dobrodošli i pecaroši sa ribolovačkom dozvolom, koji ne žele da prespavaju.

Po njenim rečima ove godine je osetno povećan broj gostiju, pa su tokom septembra zabeležena 122 noćenja u apartmanima.

„Još nemamo tačan podatak koliko je bilo gostiju ove godine premda je već kraj sezone, ali su tokom letnjih meseci restoran i apartmani bili puni. Ove godine je na marini bilo 66 jahti, a 2016. malo više, 79. Marina u Apatinu je prva stanica strancima, osim Bezdana, za one koji Dunavom plove iz Austrije i Mađarske.

Apatinska marina jedina je zvanična marina u Srbiji, visoko kategorisana, ima tri od moguća četiri sidra“, kaže direktorka Krec i navodi da se turisti koji dolaze jahtama, u proseku zadržavaju u Apatinu dva dana.

Zaposleni iz Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin turiste sa jahti vode do pogranične policije i u Kapetaniju radi dobijanje dozvole za ulazak u Srbiju odnosno korišćenje srpskih voda, i ta taksa od bezmalo 7.400 dinara stranim turistima naplaćuje se samo u našoj zemlji.

Direktorica Krec kaže da marina ima i deset kupatila koje besplatno mogu da koriste turisti sa jahti, da je prostor marine neprestano pod video-nadzorom i da vlasnici jahti plaćaju samo vez čija cena zavisi od dužine broda.

Izvor: DNEVNIK / Z. Delić

(Tekst je deo projekta, koji je sufinansiran od strane Opštine Apatin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine.)