Pecaju ribu u udarnoj rupi na putu (VIDEO)

NA_VODI_pecanje02U Ulici Patrisa Lumumbe, u Nišu, jedna veća udarna rupa stoji, kako kažu meštani, više od godinu dana. Grupa građana poznata po brojnim akcijama koje su privukle pažnju Nišlija, odlučila je da u rupi peca ribu, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na ovaj komunalni problem.

Stolica, suncobran, pecaljka i riba na udici – sve bi to bilo normalno da je negde na obali reke ili nekog jezera.

Ali nije tako. Nišlije okupljene u grupu građana koja na zanimljiv i drugačji način pokušava da ukaže na svakodnevne probleme svojih sugrađana, odlučili su da pecaju na asfaltu, u udarnoj rupi.

Rupa u niškom naselju Duvanište, kako kažu, dovoljno je velika da u nju može da se smesti lavor i improvizuje jedan dan za ribolov.

To je baš kvalitetna rupa u Ulici Patrisa Lumumbe. Moja rupa miljenica. Ona stvarno stoji tamo možda i celih godinu dana – kaže jedan od organizatora.

Kada su nedavno slavili rođendan jednoj drugoj udarnoj rupi, u jednoj od susednih ulica, ona je ubrzo nakon toga asfaltirana, pa se ovi aktivisti nadaju da će i sada tako biti.

Nas raduje ova brzina asfaltiranja nakon akcija, pa se najiskrenije nadamo da će posle akcije pecanja i ova lokacija da bude rešena – pričaju organizatori.

Podsetimo, pored rođendana rupi, ova grupa građana je na problem udarnih rupa ukazala sađenjem cveća. Svojom akcijom postavljanja bokserskih rukavica rešili su problem palih držača za zastave u Dušanovoj ulici, a u Čairu su postavili ormariće za prvu pomoć. Takođe, postavljanjem table koja pokazuje smer iseljavanja ukazali su na zabrinjavajuć odlazak meštana iz sela u okolini Niša.

 

Izvor: JUŽNE VESTI