Za upravljanje bez dozvole kazne od pet do 80.000 dinara

NA_VODI_kupanje_ada_savaVeliki broj čamca na Savi, dokazuje da saobraćaj na rekama može biti podjednako opasan kao i onaj na beogradskim ulicama.

Prisetimo se slučaja, koji se desio pre nekoliko godina, kada je gliser prešao preko mladića koji je plutao rekom u traktorskoj gumi. Tom prilikom, Nikoli B. (28), nesrećnom momku, elisa motora je otkinula desnu nogu do kolena.

Velika brzina, neiskustvo i nepoznavanje ćudi reka mogu biti uzrok velikih nevolja. Rečna policija stražari i budno pazi reke.

JASNE PLOVNE GRANICE
- ZA glisiranje čamcima na Savi i Dunavu određeni su sektori gde je to moguće, a to su pre svega na Dunavu ispod Pančevačkog mosta, nizvodno i iznad mosta Zemun - Borča, na mestima gde svojom vožnjom neće ometati druge učesnike u plovidbi i gde nema plovila na obalama reka - objašnjavaju u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

- Najveći problem je glisiranje od Ade Međice do Ušća, na potezu na kojem je to zabranjeno. Mi vršimo konstantne provere. Pri zaustavljanju kontrolišemo i da li je plovilo registrovano, i da li oni koji upravljaju čamcem za to imaju dozvolu – navode nadležni iz Rečne policije.

Za mirnu i bezbednu plovidbu, potrebna je dozvola koja potvrđuje osnovna znanja, između ostalog, i o navigaciji, propisima na plovnim putevima, pružanju prve pomoći. Zainteresovani polažu ispit u Lučkoj kapetaniji pred nadležnom komisijom.

- Ukoliko se onaj ko upravlja motornim čamcem zatekne bez isprava za vožnju čamaca glisera, zakonom su propisane kazne od pet do osamdeset hiljada dinara – kažu u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. – Osim toga, za bezbedno upravljanje, svaki čamac u plovidbi mora da ima odgovarajuću opremu, kao što su ispolac za vodu ili pumpu za izbacivanje vode, vesla, komplet prve pomoći, baterijsku lampu – noću, konopce za vezivanje, protivpožarni aparat, i pojaseve za spasavanje za sve putnike na čamcu.

Portal NA VODI