Udruženi sindikati Srbije traže dozvolu za kupanje u „muzičkoj fontani“, jer Beograd nema ni jedno javno kupatilo

NA_VODI_fontana01Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražili su juče od gradonačelnika Beograda Siniše Malog, da predsedniku sindikata mašinovođa „Sloga – Srbija kargo Užice“ omogući „specijalnu dozvolu“ da se okupa ili opere u muzičkoj fontani na Slaviji, posle marša od 200 kilometara.

U saopštenju sindikata je navedeno da traže da se omogući kupanje u fontani s obzirom da ne postoji ni jedno javno kupatilo u Beogradu.

„Sramota je da Beograd na početku 21. veka nema ni jedno javno kupatilo, u kome bi se naš predstavnik sindikata Nebojša Dukanac okupao nakon marša od 200 kilometara koji je započeo ka Beogradu, kako bi upozorio na loš materijalni položaj zaposlenih i kršenje prava u njegovom preduzeću“, piše u saopštenju.

Kako navode, zato traže da se u projektima i kapitalnim investicijama koje gradske vlasti svakodnevno najavljuju, poput isticanja jarbola i slično, uvrsti i izgradnja bar jednog javnog kupatila, kako bi i siromašni građani i oni na proputovanju kroz glavni grad Srbije koji nemaju para za hotel imali priliku da se okupaju.

„Zanemarivanje potrebe za javnim kupatilom vidimo kao strah vlasti od istine i namernu opstrukciju kako bi se sprečio veći priliv gubitnika tranzicije iz unutrašnjosti Srbije ka Beogradu i prikrivanje istine o realnom stanje našeg ekonomskog i socijanog osiromašenja“, ocenjuju iz „Sloge“.

Izvor: Beta
Foto: Dragan Kadić