Pet godina plovidbe po svetu, „spakovano“ u pet prekrasnih minuta (Video)

NA_VODI_kamana02Posada jedrilice duge 22m, dokumentovala je svoje putovanje po celom svetu u vidu kratkog video zapisa koji oduzima dah.

Enrico Tettamanti i njegova supruga Giulia Azzalli proveli su više od pet godina istražujući udaljene delove sveta na njihovom brodu model Solaris 72 pod imenom „Kamana“.

„Naši video snimci su naš jednostavan način da pokažemo lepotu naše planete – ona ​​koja je snažno povezana sa ljudskim uticajem, koji imamo na nju“, kaže Enrico.

 

NA_VODI_kamana01Enrico Tettamanti je izgradio brod, Finot-Cigale 16 koji je nazvao „Kamana 2000″, i plovio je sa njim preko 150.000 milja u poslednje dve decenije, uključujući i polarne destinacije na Antarktiku, Grenlandu i Aljasci.

Zatim je kupio Solaris 72 sa ciljem da oplovi svet. „Imam akcionara koji doprinosi našim avanturama“, objašnjava Tettamanti. „On, njegova žena i četvoro dece su deo naše porodice, i pridružuju se plovidbi što je više moguće.“

Ovaj Solaris 72 dizajniran od strane Doug Peterson’a, je izgrađen da plovi od polova do ekvatora, od visokih geografskih širina do tropskih. Sam motorni prostor je umetničko delo.

„Kamana“ ima zaštićen kokpit na palubi i smeštaj za osam osoba. Njena stalna ekipa se sastoji od Enrica, Giulia, njihovog osmogodišnjeg sina Kaja i stalno zaposlenog pomagača Tommija.

Sada udobno sedite, otvorite video prozor preko celog ekrana, pojačajte zvuk i uživajte…

 Portal NA VODI