Ekstremni desničari poslali brod u borbu protiv migranata na Mediteranu

NA_VODI_brod01Evropski ekstremni desničari su iznajmili brod i poslali ga na Sredozemno more da bi se „borio protiv ilegalnih imigranata“ iz Libije, objavili su oni juče.

Operaciju nazvanu „Odbranimo Evropu“ pokrenula je evropska mreža pod nazivom „Generacija identiteta“, a posebno njeni francuski, italijanski i nemački ogranci.

Ta grupa je putem interneta od donatora sakupila 76.000 evra, uprkos kampanji protiv njih i pritisku na Pejpal (PayPal) da im zamrzne račune.

Tim sredstvima su iznajmili brod dugačak 40 metara „C-Star“ (pređašnje ime „Suunta“), koji je iz Džibutija stigao u Kataniju gde su se ekstremisti ukrcali.

Njihov cilj je, kako kažu, da „prikažu pravu sliku o samozvanim humanitarnim nevladinim organizacijama, njihovoj saradnji s krijumčarskom mafijom i smrtonosnim posledicama njihovih akcija na moru“.

- Naša misija je da, kada naiđemo na brod sa ilegalnim migrantima, pozovemo libijsku obalsku stražu koja će ih bezbedno vratiti na obalu, a mi ćemo ih obezbeđivati dok obalska straža ne stigne – rekao je jedan od njih.

Više nevladinih organizacija je angažovano u spasilačkim misijama na moru je izrazilo zabrinutost zbog dolaska desničarskog broda. Italijanska vlada želi da uvede stroža pravila ponašanja za nevladine organizacije.

Izvor: Beta