DRINA I DALJE UZIMA DANAK: Deda spasio jednog unuka, pa se utopio sa drugim

NA_VODI_drina02Maloletni M. S. (14) i njegov deda Stojan S. (63) utopili su se prekjuče oko 16 časova u Drini, u mačvanskom selu Salaš Crnobarski.

Deda Stojan uspeo je prethodno da spasi mlađeg unuka (12), javlja „Mačva pres“.

Dečak se sa mlađim bratom u utorak kupao u reci i kada su doplivali u tzv. „živu vodu“ kako Mačvani zovu deo ove ćudljive reke, počeli su da se dave.

- Dečaci su se kupali i u jednom trenutku su počeli da zapomažu. Deda je spasavao unuke koji su se davili. Nekako je uspeo mlađeg unuka odgurne ka obali i on je isplivao, ali čim se okrenuo, dečak nije video ni dedu ni brata – tvrdi svedok, a prenosi „Mačva pres“.

Iako je voda odnela obojicu, meštani Salaša su ubrzo dečakovo telo izvukli na obalu, dok je Stojanovo telo pronađeno kasnije.

Telo stradalog dečaka poslato je na obdukciju.

Prema priči jednog meštanina Salaša Crnobarskog, reka je na mestu gde se nesreća dogodila poprilično opasna i nesigurna za plivače.

- Tragedija se dogodila na potezu zvanom Podine, gde je Drina plitka ali se tu kopa šljunak pa su na pojedinim mestima krateri duboki i po više od tri metara. Verovatno su se Stojan i njegov unuk udavili zato što ih je voda iznenada povukla u dubinu- priča meštanin.

Izvor: Mačva press