David i Igor su spasli davljenike, i postali heroji Bele Crkve

NA_VODI_bela_crkva_jezero04David Sendić i Igor Radulov iz Bele Crkve, pre dva dana su napravili pravi podvig, kada su spasli dvoje dece od davljenja, šestogodišnju devojčicu iz Banatskog Novog Sela i dečaka od 15 godina iz Kačareva. Deca su se utapalo izvan zone označene za bezbedno kupanje, dok su roditelji bili na plaži.

Nešto oko 14h šestogodišnja devojčica je počela da se davi, a onda je spasilac David Sendić odmah uočio i počeo akciju spasavanja.

Nakon tri sata, petnaestogodišnji dečak iz Kačareva je nestao pod vodom izvan obeležene zone koju nadgledaju spasioci, ipak Igor Radulov je, na svu sreću, gledao dalje i video na vreme.

- Ovaj slučaj je bio teži, dečak je bio u drugoj fazi, sa pomodrelim usnama, popio je dosta vode i bio zgrčen usled naleta adrenalina. Igor ga je izvukao, ukazana mu je pomoć, umirili su ga i sve je bilo u redu. Spasioci su reagovali za svaku pohvalu, i mogu samo da im čestitam, kaže Oliver Jankulov koordinator službe spasavanja na vodi.

Inače, dan će ostati upamćen po najvećem broju kupača od početka sezone, ali i po određenom broju pijanih gostiju koji su u pojedinim situacijama bili i prilično ratoborni.

Izvor: Juznibanat.rs