Bahata i lažljiva demokratija

NA_VODI_guverner_plaza01Kontroverzni guverner američke savezne države Nju Džersi ponovo je u centru pažnje američke javnosti.

Kris Kristi je pre nekoliko godina zatvorio most između Nju Džersija i Njujorka kako bi se osvetio političkom protivniku, iako preko mosta dnevno pređe i po 300.000 vozila.

Ovaj put Kristi je naredio da se zatvore sve javne plaže u Nju Džersiju preko vikenda, zbog navodno budžetskih problema. Međutim, on je sa svojom porodicom i prijateljima po zatvaranju plaža za građane lepo otišao na jednu od zatvorenih plaža gde su se potpuno sami uživali u suncu i moru.

NA_VODI_guverner_plaza02Nisu računali na to da će ovaj skandal zabeležiti kamera fotoreportear Njujork tajmsa. Posle sunčanja, guverner je otišao na konferenciju za štampu gde je rekao da taj dan „nije uhvatio nimalo sunca“.

Kada su mu pokazali snimke njega i njegove porodice na sunčanju, Kristi je odgovorio da se samo kratko družio s njima, a portparol je imao još nevjerovatniji odgovor: „Nije uhvatio sunca. Imao je kačket na glavi„.

Izvor: Agencije