„Dani ribara“ za najmlađe (Video)

NA_VODI_pecarosi01Udruženje sportskih ribara “Smudj” Plandište ovog vikenda je organizovao tradicionalnu manifestaciju “Dani ribara” koja je okupila oko 40–toro dece, dečaka i devojčica, koji su se takmičili u lovu ribe na plovak.

Svake godine, već tradicionalno, za Dane ribara , USR “Smudj” organizje takmičenje u lovu ribe naplovak isključivo za juniore i juniorke. Takodje, svake godine priželjkujemo veći broj takmičara nego što je bilo prethodne, i potrudimo se da obezbedimo i nagrade za naše takmičare – rekao je Nikola Banjanin, predsednik USR “Smudj” Plandište.

Plandištanski ribolovci su „Bager“, gde pecaju i smartraju ga svojim sedištem, uredili za primer, posekli su višak šiblja i šašu koja im je smetala za pecanje, napravili platforme za pecanje i obalu učinili prisupačnom i za korišćenje čamaca. Posadjena su stabla koja već prave lepu i “debelu” hladovinu, a ima i cveća. Obeležili su i mesto za parking, koje striktno poštuju i oni sami.

Zahvaljujući njima, “Bager” je postao mesto gde domaći šeteči rado dolaze i odmaraju, ali i mesto koje slobodno može da se pokazuje turistima koji obilaze opštinu.

Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo ukupno 34-oro dece. Takmičari su bili podeljeni u dve kategorije, za devojčice i dečake. Najviše uspeha na takmičenju u pecanju ribe na plovak imali su, u kategodiji dečaka:

1. Igor Mandač (Vršac) sa ulovljenih 1460 grama
2. Nemanja Susman (Plandište) sa ulovljenih 1180 grama
3. Miroslav Jaćimovski (Plandište) sa ulovljenih 835 grama

U kategoriji devojčica, najuspešnije su bile:
1. Ivana Jaćimovski (Plandište), 220 grama
2. Lana Dimitrijević (Plandište), 210 grama
3. Mina Borojević (Plandište), 105 gramaa

Među brojnim priznanjima i nagradama, dodeljena je i ona specijalna – štap za pecanje, koji je otišao u ruke najmlađeg učesnika, koji ima samo dve godine.

 

Izvor: Juznibanat.rs