Oni su najbolji kovači propelera u Europi

NA_VODI_propeleri01U zadarskoj firmi „Adriatic propeleri“ zazvonio je telefon, a s druge strane žice bio je jedan belgijski brodovlasnik čiji se ogromni remorker našao u silnim problemima u Senegalu! Belgijance je mučio trometarski propeler od prohroma, bio je oštećen, proizvodio je velike vibracije i nikako nije mogao dostići propisani broj obrtaja. A onda je zadarski tim otputovao u Afriku, i u roku od sedam dana otklonio poteškoće, a da ni danas ne znaju kako su Belgijanci saznali za „Adriatic propelere“.

- Nije nam ni važno, važno je da su čuli za nas. Mi smo 2006. godine pokrenuli porodični biznis i danas smo jedina ovakva firma u Europi, koja radi optimizaciju i modifikaciju brodskih propelera. Jedini u Europi klijentima uz garnciju dajemo grafičke i pisane izvještaje sa savršeno preciznim merenjima pre i posle obrade propelera, da bi se videli efekti našeg rada – kaže Ante Boris Martinović.

 

Jedini ste u Europi?

- Da, koliko znam neki su Francuzi 2006. godine imali ovakvu firmu, ali su odustali jer nisu mogli pronaći osposobljenu i stručnu radnu snagu. Tržište je ogromno, ali su veliki i problemi – treba vam znanje, softver, osposobljeni ljudi, odgovarajući alat. Mi smo, na primjer, sav naš alat nabavili u SAD-u – kaže Martinović.

Godinama su „Adriatic propeleri“ radili u prostorima „Poduzetničkog inkubatora“ na Novom Bokanjcu, a zahvaljujući investiciji od 6,7 miliona kuna nedavno su se uselili u novoizgrađene vlastite prostorije u „Gospodarskoj zoni Lonići“ u Bibinjama. Radi se o zemljištu od 6.150 metara kvadratnih, i 1.000 metara kvadratnih poslovnog prostora na dva nivoa, u kojima će biti nastavljena osnovna delatnost: popravaka, modifikacije i optimizacije brodskih propelera.

- Celi projekat smo, preko Ministarstva ekonomije, aplicirali za europske fondove namenjene regionalnom razvoju. Tako smo dobili 3,3 miliona kuna nepovratnih sredstava, što je za našu porodičnu firmu bilo itekako značajno – kaže Ante Boris Martinović.

 

U čemu je tajna „Adriatic propelera“?

- Valjda otkako je izmišljen, propeler je velika misterija. Najveći problem su vibracije koje proizvodi, a mi to stopostotno rešavamo. Radimo popravke, ali skoro svako može obrusiti i zavariti propeler, naša velika vrednost je to što radimo modifikaciju i optimizaciju propelera. Čak 95 posto propelera ne odgovara brodu na kojemu se nalaze, pa mu mi omogućavamo maksimalni broj radnih obrtaja, što nije lako „pogoditi“, to je fino podešavanje u dva stota dela milimetra. Kada se vidi koliko se u svetu troši goriva, nezamisliva je količina goriva koja se uštedi jer bez „podešenog“ propelera motor je ili premalo ili previše opterećen, pa troši više goriva i zagađuje okolinu – objašnjava Martinović, dodajući da se u jednoj obradi propelera napravi pedeset, šezdeset, pa i sedamdeset snimanja dok softver ne izbaci novi dizajn, odredi ugao propelera i sve one detalje koji propeler čine gotovo savršenim.

Radionicu u „Adriatic propelerima“ od početka vodi Lovre Maričić. Kad prođe brušenje i poliranje, što je završni posao, „kovački posao“ odradi Lovre, koji kaže da mu je trebalo dve godine prakse za dobivanje osećaja pri udarcu čekićem.

- Po zanimanju sam vazduhoplovni tehničar, ali ovo mi je puno zanimljivije. A ako pogrešiš – niko neće pasti s neba, šali se Lovre, bez kojega se „Adriatic propeleri“ ne mogu zamisliti.

A neobična je i priča o načinu na koji su Zadrani dobili softver kojim rade: njegov „otac“ i izumitelj, ali i prvi čovek ovog biznisa u svetu je Australijanac Terry Ryan, kod koga je Martinović sa sinovima otišao na obuku. Obuka i softver koštali su 70.000 dolara, ali od tada „propscan“ (uređaj za skeniranje propelera) radi i u „Adriatic propelerima“, a Martinovići su ostali u učestalim i prisnim kontaktima s Ryanom.

Za sada osamdeset posto tržišta „Adriatic propelera“ čine domaći vlasnici trajekata, ribarskih i turističkih brodova s propelerima do dva metra, a dosta rade i na policijskim gliserima. Problem je u tome što su vlasnici brodova još malo skeptični o krajnjem učinku „obrade“ svojih propelera, pa treba dočekati punu „osveštenost“ o važnosti obrade propelera.

- Zanimljivo je što imamo dosta klijenaka iz Krila Jasenica, gde su ljudi shvatili šta radimo i mnogi nam se vraćaju, a dolaze i novi – kaže Ante Boris Martinović, navodeći da iz inostranstva imaju dosta posla s brodovima iz Crne Gore i Italije, ali su problem preskup prevoz i dugotrajna carinska administracija (koja često zna potrajati koliko i popravak propelera!?), pa u „Adriatic propelerima“ najavljuju da će oni „rešiti prevoz“ jer za to postoji interes domaćih prevoznika.

 

NA_VODI_propeleri02- Radili smo propeler poznatog broda „Vranjic“, a nakon što smo završili, konačna su merenja pokazala uštedu goriva od 29,19 posto. Ušteda goriva prosečno iznosi oko 10 posto. U slučaju „Vranjica“ je bila reč o poslu od 1.500 eura, što je isplaćeno kroz tri njegova putovanja, a godišnja ušteda je bila 25.510 eura. Pritom je brzina broda povećana za 0,8 čvorova ili više od 10 posto – priča nam Ante Boris Martinović.

Linija profita je u konstantnom usponu, ali u Lonićima planiraju nove iskorake.

- Naručili smo „univerzalni propscan“ vredan 120.000 eura, koji će nam omogućiti rad i s propelerima od tri do pet metara veličine, ali i rad bez skidanja propelera s osovine. Tako ćlemo raditi i za kudikamo veće brodove nego sada – kaže Ante Boris Martinović, a njegov prezimenjak Dubravko dodatno diže lestvicu:

- Aplicirat ćemo za sredstva EU fondova namenjena istraživanju i razvoju, čime bismo razvili projekat svetskih razmera i Zadar pretvoriti u centar ovog biznisa, ne samo u Europi. Cilj je nabavka softvera za postavljanje svetskog standarda za brodove i propelere, koji bi pokazao šta se dobija optimizacijom propelera za svaku pojedinačnu grupu brodova. Oko toga smo dogovorili saradnju s Pomorskim fakultetom iz Rijeke, u taj posao će se uključiti i jedno hrvatsko brodogradilište – navodi Dubravko Martinović.

Što se planova tiče – nije to kraj: „Adriatic propeleri“ na jesen otvaraju suvu marinu koja će na svojih 4.000 metara kvadratnih moći primiti stotinjak brodova, a u njenom zatvorenom delu se već nalazi jedan spektakularno skup gliser vredan oko 250.000 dolara. Zbog toga će uz sedam zaposlenih, biti otvoreno još desetak novih radnih mesta.

- To mi je oduvek bila želja, jer je reč o komplementarnoj i profitabilnoj delatnosti. Zahvaljujući tome, vlasnici brodova i naši klijenti će ovde moći dobiti kompletan servis svojih brodova. Sve će to biti spremno na kraju ovogodišnje turističke sezone, oko toga je preostalo samo obaviti male zahvate na zemljištu u Gospodarskoj zoni „Lonići“ u Bibinjama – zaključuje Ante Boris Martinović.

Izvor: Slobodna Dalmacija