Otvoren Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova (Foto)

NA_VODI_sajam32

Na Beogradskom sajmu od 9. do 12. marta održava se 39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova.

Na sajmu učestvuje 55 izlagača, od čega su 10 iz tri strane države, koji izlažu na 3.500m2 zatvorenog i 200m2 otvorenog izložbenog prostora. Broj predviđenih posetilaca je deset hiljada.

Kako navode organizatori sajma, ovo bi trebao da bude jedan od najvećih sajmova nautike, lova i ribolova do sada, što ne treba dovoditi u sumnju. Međutim, odavno je poznato da se uspešnost nekog sajma ne meri samo brojem izlagača i kvadraturom izložbenog prostora, već i obrtom koji sami izlagači ostvare.

Kupovna moć posetilaca iz godine u godinu opada, a cene, pogotovo u nautičkoj industriji vrtoglavo rastu, tako da je već prvog dana primetno kako malobrojni posetioci negoduju zbog nerazumno visokih cena, zbog malog sajamskog popusta, ili pak zbog ponude koja uglavnom ne donosi ništa novo.

Čak i tamo gde su se pojavili noviteti, cene su mnogo više nego u odnosu na protekle modele istog brenda. Prodavci na opaske posetilaca, da ti novi modeli sem novog dizajna nemaju ništa krucijalno novo što bi iziskivalo veću cenu, samo sležu ramenima. Taj gest bi valjda trebao da bude znak odobravanja, od kog prosečan kupac nautičke, lovne ili ribolovne opreme na žalost nema nikakvu vajdu.

Na Sajmu je predviđen i bogat prateći program – stručna predavanja, promocije, demonstracije, radionice, izložbe, a biće predstavljena i nautička literatura. Stručna predavanja biće posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture. Po prvi put na sajmu će se predstaviti Mašinski fakultet, odnosno njihova Katedra za brodogradnju, sa svojom već poznatom izložbom ˝Mala istorija srpske brodogradnje˝.

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da prisustvuju izložbi fotografija sa temom nautike i ribolova sjajnog umetnika Maria Bralića, jednog od 20 Canonovih ambasadora u svetu, koji je pored profesije umetničkog fotografa i pasionirani nautičar i ribolovac.

Radno vreme sajma je od 10 do 19h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 12. marta, od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, a parkinga je 100 dinara  po satu.

 

Portal NA VODI