Sa “PORTO 510” i izleti i ribolov

na-vodi_MareNostrum-Porto510Na 38. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, pod sloganom „Isplovi, zabaci, ulovi“, u Beogradu se ove godine predstavilo više od 80 domaćih i inostranih izlagača sa preko 100 eksponata. Već prvog dana veoma veliku pažnju posetilsca privukao je čamac “PORTO 510”, najnoviji model firme Mare Nostrum.

na-vodi_mare-nostrum-logo-b- Naše novo plovilo je i lepo i veoma praktično. Pogodno za krstarenja na svim vodama, idealno je za dnevne vožnje i druženja na vodi, a savršeno za porodične izlete i pecanje. Ovaj čamac je samoprazneći, što mu u svakodnevnoj upotrebi obezbeđuje jedan lep konfor. Kokpit se sam prazni i kada je kiša, pa ga u marini ne morate obilaziti svaki dan tokom lošeg vremena. Lako se koristi i održava, a njim se jednako može upravljati i sa motorima manje snage, kao i sa motorima do 50 ili 60KS – priča Davor Bogdanović, brodograditelj i vlasnik preduzeća Mare Nostrum.

Novi čamac u bogatoj ponudi ovog  proizvodjaca lepo je osveženje u masi već viđenih plovila na domaćem tržištu, koje se može se pohvaliti zaista lepim linijama. Po rečima njegovog graditelja, proporcije dužine i širine, kao i oblik korita, čamcu “Porto 510” daju stabilnost i garantuju udobnost i sigurnost koja je “na vodi” uvek u prvom planu.

na-vodi_MareNostrum-Porto510-1

- Plovidba je sigurna i u lošim vremenskim uslovima. Čamac se jednostavno prilagođava potrebama rekreativnog pecanja, a može se lako prilagoditi i za sve vrste ozbiljnog ribarenja. Položaji klupa, visina i dužina palube, mogu se organizovati kako god to rekreativcima odgovara, a privrednom ribolovu garantuje dovoljno komotnog prostora za odlaganje opreme, mreža i ulova – kaže Bogdanović.

na-vodi_mare-nostrum-p

“Porto 510” se isporučuje se u osnovnoj, takozvanoj kit varijanti, odnosno plastično korito sa osnovnom okovom, bitvama i bokoštitnicom. Potpuno opremljena varijanta prilagođava se zahtevu kupaca, i podrazumeva motor, konzolu sa muzikom, tendama i ogradama, osnovnim i dodatnim akumulatorima, ugrađenim rezervoarima i rezervoarima za držanje živog mamca, što ribolovci posebno vole i na čemu često insistiraju.

na-vodi_mare-nostrum-porto-2

- Što se boja tiče, izgleda da se kupcima najviše sviđa kombinacija tamnije plavog korita i bele palube, ali nudimo i širu paletu plavih tonova, braon ili zelenu, a imali smo čak i zahtev za crni trup. Palube su u svetlim tonovima bele, sivkaste ili krem, ali i to ostavljamo na želju i volju pasioniranim ljubiteljima prirode i vode.

na-vodi_mare-nostrum-p-sp

Portal NA VODI