Otvoren 38. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

na-vodi_super-jahtaMeđunarodni sajam nautike, lova i ribolova, 38. po redu, otvoren je danas pod sloganom „Isplovi, zabaci, ulovi“, a ove godine će okupiti rekordnih 80 domaćih i inostranih izlagača, koji će predstaviti više od 100 eksponata.

Svečano otvaranje sajma zakazano je za 11 sati, u hali 4 i na otvorenom prostoru prema reci, saopštava Beogradski sajam.

Ova manifestacija, koja će trajati do 3. aprila, prilika je da se na jednom mestu vidi ponuda celog tržišta, kao i da se uporede male domaće brodogradnje sa najvećim svetskim proizvođačima.

Osim svetskih brendova iz Severne Amerike i Evrope, prvi put će se predstaviti i proizvodači iz Brazila, kao i firma MARE NOSTRUM iz Beogarad sa svojim novitetima.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 sati, a posetioci će uz kupljenu ulaznicu dobijati vaučer jahting kluba „Kej“ za besplatno krstarenje Dunavom i Savom.

Svoj štand na ovoj manifestaciji imaće Privredna komora Srbije, grupacija za nautički turizam NATUS, u okviru koje će nastupiti članice grupacije, te brojni gosti iz zemlje i inostransta.

Epitet najskupljeg plovila ove godine pripada modelu Monterey 360 SC vrednom više od 380.000 evra.

Prema izlagačkom konceptu, poestioci će na sajmu moći da vide plovila svih vrsta domaćih i inostranih proizvođača, uvoznike nautičke opreme, brodske i vanbrodske motore, ribolovačku opremu, lovačko oružje i municiju, kamp i autdoor opremu, nautičku i ribolovačku garderobu, opremu za sportove na vodi, čartere i nautički turizam, polovna plovila, transport plovila, literaturu, izložbe, radionice, stručna predavanja.

Svoje proizvode predstaviće: CTS, Goga, Nautika Elco, Tri princeze, Advance Boat, Seša Marine, Elan, Roto, Go Padling itd.

Posetioci će upoznati strane brendove: „Rinker“, „For vins“, „Glastron“, „Bavarija“, „Beneto“, „Monterej“, „Saver“, „Si rej Ray“, „Zodijak“ itd.

„Goga“ će izložiti, premijerno plovilo firme „FS Jahts“ iz Brazila.

Od ponude vanbrodskih motora organizatori ističu: Hondu, Jamahu, Merkjurti, Suzuki, Evin Rude, Selva, Parsun, Tohatsu…

Berza polovnih plovila biće organizovana na platou ispred ulaza u halu 4, kao i izložba plovila koja zbog svojih gabarita ne mogu biti izložena u hali.

Lovački segment predstaviće najznačajniji domaći proizvođači i distributeri.

Tanjug