Brazilac iznerviran odbio pomoć, a za sve je bilo krivo osoblje

na-vodi-nesreca-kruzerMuškarac koji je pao sa broda „Rojal Karibijan“ u blizini ostrva Turks i Kaikos konačno je identifikovan i u pitanju je 35-godišnji Brazilac Bernardo Albaz. Takođe, otkriveni su novi detalji o ovoj nesreći u kojoj je Bernardo najverovatnije izgubio život.

Advokat porodice Albaz izjavio je da Bernardo nije sam skočio sa broda, kako se tvrdilo na osnovu snimka sa sigurnosne kamere, već je gurnut tokom prepirke sa zaposlenima na ovom kruzeru.

Naime, Bernardo i njegov suprug Majk su na ovom brodu morali nekoliko puta da se suočavaju sa homofobni komentarima, a zajedljivi komentar šankera za barom ga je potpuno poremetio.

- Benardo je započeo veliku svađu, a u njegovu kabinu uletelo je obezbeđenje. Tokom rasprave, ovaj 35-godišnjak je izgubio ravontežu i pao u deo sa čamcima za spasavanje, a potom u more – rekao je advokat.

Na video klipu koji se našao na Jutjubu čuju se putnici kako dozivaju Albaza dok se kruzer udaljava.

Kompanija „Rojal Karibijan“ je izdala zvanično saopštenje da je Albaz sam skočio, kao i da je obezbeđenje reagovalo zbog svađe između ovog bračnog para.

Američka obalska straža je obustavila potragu za Bernardom u kojoj je bio uključen helikopter, avion i dva broda. Ovaj Brazilac proglašen je mrtvim, a kapetan obalske straže je izrazio saučešće njegovoj familiji.

Dailymail