Da li ovo putovanje vredi 120.000€?

na-vodi_krstarenje-01Zbog sve većeg zanimanja ljudi za istraživanjem arktičkih predela okovanih ledom, za dve godine kreće prvo putovanje kruzerom do tog područja.

Ovo jedinstveno iskustvo putnike će koštati od 16 do 120.000€, piše CNN. Veliki kruzer planira prvo putovanje u 2016. godini sa 900 putnika, a plan je da pro]u kroz arktički Severozapadni prolaz.

“Do sada je kroz ovaj prolaz prošlo puno manjih ekspedicija, čak i neki komercijalni brodovi, ali nikada kruzer. Umesto 100, ipak ćemo imati 900 ljudi”, rekao je potpredsednik “Crystal Cruisesa” Tomas Mazloum, zadužen i za planiranje puta.

na-vodi_krstarenje-02

Tim Soper ima zadatak da kruzer sigurno prođe kroz Prolaz, a već je imao slično iskustvo s brodom “The World” pre dvije godine: “The World je sličnih proporcija kao i kruzer, ali ipak je imao manje putnika, oko 250, i još toliko članova posade.”

Ova avantura je predviđeno da počne 16. avgusta 2016, a „Crystal Serenity“ kruzer će krenuti na put kroz Severozapadni prolaz, koji će povezati rutu od Enkoridža na Aljasci, do Njujorka. Naravno da je ovo krstarenje već rasprodato, ali organizator i dalje pravi „stendbaj“ spisak u slučaju da neko odustane od 32-dnevne pustolovine.