HOME

Parsun F2.5 BMS Parsun F5 BML Parsun F9.8 BML Parsun F15 BMS Parsun F15 FWL Parsun

35. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE

Beogradski sajam, Hala 1, 07 - 10. mart

Beogradski sajam nautike postao je prepoznatljivo mesto u regionu, na kome se tradicionalno okupljaju sadašnji i potencijalni vlasnici čamaca i jahti, kao i ljubitelji krstarenja rekama, jezerima, kanalima, morima.

Sajam nautike predstavlja nezaobilazni izlagački, poslovni i medijski događaj za brojne domaće i strane izlagače, uvoznike, distributere i proizvođače opreme, projektante i proizvođače plovila i nautičke opreme, marine, udruženja, sportska društva i izlagače nautičkih publikacija.

Značaj manifestacije nije samo u promociji izlagača, već i u pokretanju inicijativa koje će ukazati na veliki nautički potencijal Beograda i Srbije, a time i na mogućnosti nautičke privrede i turizma.

Ovogodišnji 35. Sajam nautike organizuje se u terminu od 07. do 10. marta 2013. godine u hali 1 Beogradskog sajma i na otvorenom prostoru. Radno vreme Sajma nautike je od 10:00 do 19:00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, dok je parking 100 dinara na sat. Za predstavnice lepšeg pola, 8. marta biće besplatan ulaz.

Svečano otvaranje Međunarodnog sajma nautike je u četvrtak, 07. marta u 11:00 časova u Hali 1. Manifestaciju će otvoriti Dragan Atanasov, pomoćnik ministra Ministarstva omladine i sporta.

Počasni gost i promoter Sajma nautike je poznati srpski nautičar, Branko Kresojević, koji je postao poznat nakon jedinstvenog poduhvata, prelaska brodom “Nikola Tesla” Atlantskog okeana, zatim nastavio da plovi kroz čitav severnoamerički kontinent sve do Majamija. Posetioci sajma će premijerno moći da vide izložbu fotografija ovog fascinantnog poduhvata, na relaciji Beograd-Čikago-Majami-Beograd.

Brod će za ovu priliku biti usidren u marini na Savi preko puta hale 4. Gospodin Kresojević će biti prisutan na svečanom otvaranju i obratiće se prisutnim posetiocima.

Manifestacija će predstaviti pored renomiranih domaćih i stranih proizvođača, uvoznika i distributera, proizvođače nautičke i ribolovne opreme nudeći proizvode vrhunskog kvaliteta, najpoznatije svetske brendove, novitete na tržištu uključujući i svetske premijere. Ove godine Sajam nautike je bogatiji atraktivnim događajima za posetioce, koji su upotpunjeni segmentom ribolova i sporta, života na vodi i priobalju.

Za četiri sajamska dana predstaviće nam se više od 50 izlagača iz zemlje i inostranstva, sa preko 70 plovnih objekata, raznih vrsta, dimenzija, cena od 700 do 200.000 EUR, od jahti, glisera i jedrilica, katamarana, kajaka, kanua do malih brodića za dnevne izlete i ribolov, uglavnom srednje veličine, čime priredba opravdava status najznačajnije manifestacije regiona u segmentu srednjih plovila. Strani izlagači su iz: SAD, Italije, Poljske (prvi put), Slovenije, Hrvatske…

Prema izlagačkom konceptu zastupljene su sve robne grupe: domaći i strani proizvođači i uvoznici plovila i nautičke opreme. Brodski i vanbrodski motori, oprema za marine i pontone, ribolov i kamp oprema, oprema za sportove na vodi, škole jedrenja, čarter i nautički turizam, polovna plovila, gumeni čamci, ribovi, oprema za ronjenje i ribolov, transport plovila, odeća za nautičare, literatura, izložbe, stručna predavanja, kao i ponuda nautičkog turizma.

Očekujemo da će, kao i do sada, izlagači i pored ekonomske krize ostvariti dobre marketinške i finansijske rezultate, ponuditi potencijalnim kupcima značajne popuste (do 20%) i druge povoljnosti.

Berza polovnih plovila po pristupačnim cenama biće organizovana na terasi ispred ulaza u halu 1.

Nove modele predstaviće domaći proizvođači: Narval, Nautica Elco, Tri princeze, Goga, Đena Ship, Advane Boat, Info team, Pimi, Albatros, Roto i drugi.

Od inostranih brendova videćemo: Rinker, Four Wins, Glastron, Tornado, Stingray, Beneteau, Monterey, Sessa i drugi. Vanbrodske motore ponudiće: Honda, Yamaha, Mercury, Evin Rude, Suzuki, Parsun.

Ribolovci čine poseban segment i publici će se predstaviti zastupnici i proizvođači pribora i prateće opreme: Carpologija, Golden Master, Travar, Prologic, Savager, okuma, DD Bait, Scierra, Hansen, Ron Thompson i mnogi drugi.

Značajno je istaći i učešće domaćih sportskih saveza: Veslačkog, Kajakaškog i Jedriličarskog. Oni će predstaviti svoje programe kroz animiranje najmlađih posetilaca i organizovanje promotivnih akcija na vodi, trke kajakaša, veslača i škole jedrenja.

Ronilački centar žandarmerije će izložiti svoju opremu i pokazati profesionalne veštine koje čine obeležje ove renomirane jedinice MUP-a.

Predviđen je bogat prateći program, kao i takmičarski sadržaji u kojima će posetioci moći da prikažu svoje veštine i umeće u raznim disciplinama.

Ističemo i izložbu slikara naivaca iz Kovačice posredstvom galerije “Babka”, te izložbu “ Plovidba po pergamentu” i “ Nađe put kao voda”, autorke Leposave Milošević Sibinović. PTT Srbije će izložiti svoju kolekciju poštanskih marki. Za 8. mart u “Kapetanskom klubu” održaće se poetsko veče uz instumentalnu pratnju. Za 9. mart, kreatorka Milena Radović priprema modnu reviju sa unikatnim ženskim modelima pod nazivom “ Luka modnih akvarela”.

Uz kupljenu ulaznicu svi posetioci će moći da se počaste besplatnom ribljom čorbom u nacionalnom ribljem restoranu “Stenka” koji će imati i svoj štand u hali, na kome će predstaviti bogatu ponudu svojih specijaliteta.

Za nedelju, 10. marta ispred hale 1, u planu je tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe. Organizator je Sportsko-ribolovačko društvo “Senjak” sa početkom u 10:00 časova. Proglašenje pobednika predviđeno je za 13:00 časova.

Medijski partneri manifestacije: SAT media Group, Vrele Gume Media Sistem, Portal NA VODI, Nautički magazin, magazin Reviri Srbije, novina Pecaroš.

Beogradski sajam
Pripremila: Dragana Dukić
05. mart 2013.


eTrex 10 eTrex 20 eTrex 30 Echo 100 Echo 200 Echo 500c

eSHOP "NA VODI"

BRP XP-S Oil 2T Sinth QUICKSILVER PREMIUM 2T Oil Easy Boating Package Mornarska majica Heavy Duty Pump Stalak - kolica za vanbrodski motor

HOME